Obklopte sa ľuďmi ktorí Vás privedú k cieľu

05.03.2015 06:58

Jim Rohn raz povedal, že sme priemerom piatich ľudí, s ktorými trávime najviac času. A ja s ním absolútne súhlasím a rozvádzam túto myšlienku ďalej - naše príjmy, myšlienky, postoje, názory a životný štýl sú priemerom týchto piatich ľudí.

Keď sa obklopíme ľuďmi stojacimi na vrchole, raz sa staneme jednými z nich. Žiaľ, funguje to aj naopak. Stávate sa podobným tým ľuďom, s ktorými trávite najviac času.

Ľudia okolo vás majú mimoriadny vplyv na vašu osobnosť, názory, ciele a všetko, čo dosiahnete.

Sú ľudia, ktorí vstúpia do nášho života a takmer súčasne z neho aj zmiznú. Sú ale takí, ktorí zostanú a zanechajú v našom srdci a duši takú stopu, že nás to navždy zmení.

(Neznámy autor)

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, kto sú ľudia, s ktorými sa najčastejšie stretávate?

Urobte si inventúru ľudí, ktorým venujete najviac času a zistite, či sú to motory, ktoré vás poháňajú alebo kotvy, ktoré vás ťahajú ku dnu.

Napíšte si zoznam všetkých ľudí, s ktorými trávite čas pravidelne a často. Ku každému človeku, ktorý je optimistický, pozitívny a máte pocit, že vás obohacuje, povzbudzuje vo vašom raste a dodáva energiu, napíšte znamienko plus (+). K ľuďom, v ktorých spoločnosti sa necítite dobre, sú negatívni a otravní, neustále sa sťažujú, na všetko nadávajú, obviňujú iných zo svojej situácie, odsudzujú a hodnotia a šíria negatívnu klímu, napíšte znamienko mínus (-).

Zistite, koľko času trávite s osobami, pri ktorých je znamienko mínus a porozmýšľajte, ako znížiť tento čas na nevyhnutné minimum. A ak je to možné, prestaňte s nimi úplne tráviť čas. Nehovorím o niekom, kto má vážny problém a potrebuje pomoc, ale o chronických sťažovateľov, ktorí na vás s radosťou prenášajú to negatívne.

Stýkajte sa s ľuďmi, ktorí premýšľajú a budete viac premýšľať. Stýkajte sa s víťazmi a dosiahnete viac víťazstiev. Stýkajte sa s tlupou sťažujúcich sa nešťastníkov a bude z vás sťažujúci sa nešťastník.

(Neznámy autor)

Vedome sa snažte obklopovať sa pozitívnymi, optimistickými a prajnými ľuďmi

Venujte svoj čas ľuďom, ktorí sú vám na ceste za cieľmi oporou a podporou. Venujte ho ľuďom, ktorí pri vás budú stáť, budú ochotní zapojiť sa do vášho života a nedovolia vám, aby ste sa vzdali.

 

zdroj:bolg.upbook.sk

Ak sa Ti článok páčil, vlož nižšie svoj email a na každý ďalší Ťa rád zdarma upozorním

VLOŽ KONTAKT